Ledige stillinger

Enova er eid av Klima- og miljødepartementet. Vi er lokalisert i Trondheim, og har 75 medarbeidere.

Ønsker du å bli en pådriver for teknologiutvikling og investeringer i energi- og klimatiltak?

Vi i Enova skal drive fram utviklingen av energi- og klimateknologi i markedet for å ta Norge til lavutslippssamfunnet. Nå trenger vi flere engasjerte rådgivere, med høy faglig kompetanse og evne til å gjøre en forskjell. Vil du bli med på laget?

Rolle og oppgaver

Som rådgiver hos oss skal du jobbe med teknologiutvikling, investeringer og virkmiddelutvikling for energi- og klimatiltak i privat og offentlig sektor. Du vil få varierte oppgaver tett på aktører i ulike bransjer. 

Som rådgiver skal du være i dialog med aktører i markedet, gi råd og inspirere til handling, samt vurdere spørsmål om finansiering og søknader om støtte. Det innebærer også oppfølging av prosjekter innenfor ulike bransjer og fagområder, utvikling av virkemidler, samt utvikling og formidling av kunnskap. 

Vi tilbyr spennende utfordringer og muligheter i en kunnskapsintensiv virksomhet preget av stort engasjement og utviklingsvilje. Arbeidsoppgavene vil være faglig utfordrende, og gi god innsikt i samspillet mellom teknologi, offentlige virkemidler, marked og politikk.

Hvem er du? 
Stillingene forutsetter at du har interesse for energi- og klimaspørsmål og evner å sette deg inn i ulike teknologiske, forretningsmessige og økonomiske spørsmål. Videre bør du ha interesse for energi- og klimapolitikk og kunne sette deg inn i ulike rammebetingelser og virkemidler på området.

Erfaring med teknologi, energi- og klimafaglige problemstillinger og finansiering- og investeringsanalyser er en fordel, men ikke en forutsetning. Vi ser for oss at du har minimum to års erfaring, men vi vil også vurdere søknader fra nyutdannede.

Styrker og holdninger vi er på utkikk etter er:
• Imøtekommende og profesjonell
• Målrettet og prestasjonsorientert
• Strukturert og effektivt
• Fleksibel og samarbeidsvillig
• Utviklingsorientert og endringsvillig

 Kunnskap og ferdigheter du bør ha:
• Utdanning på masternivå, gjerne med fagkombinasjoner som inkluderer teknologi og økonomi. 
• Allsidighet og evne til å sette deg inn i ulike problemstillinger

Markedsrådgivere rapporterer til en av markedssjefene innenfor området industri, transport, bygg og bolig eller energisystemer, avhengig av hvor du blir organisatorisk plassert.

Vi lever etter våre verdier; modig, grundig, lærende og markedsnær, og motiveres av vår visjon «Livskraftig forandring». Velkommen på laget! 

Videre prosess

Søknadsfrist er 28.04.19, men vi ønsker gjerne at du viser din interesse snarest.

Arbeidssted er Enovas kontor i Trondheim.
Ønsker du ytterligere informasjon, vennligst ta kontakt med avdelingsdirektør Marked, Øyvind Leistad, tlf. 995 18 008 eller vår rådgiver Kirsti Kalseth Sjøhaug i Headvisor, tlf. 977 31 680. Henvendelser til Headvisor kan gjøres i full fortrolighet.

Søk her.

For å fremme mangfold og variasjon blant våre ansatte ønsker vi å komme i kontakt med kvalifiserte søkere uavhengig av etnisk bakgrunn, kjønn eller alder.
I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan offentliggjøres selv om det er bedt om konfidensiell behandling. Søkerne vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om dette.